Menu

Over Cedeo

Met Cedeo weten uw klanten wat er te koop is (en of het de koop waard is)

Cedeo bestaat sinds 1980 en is een initiatief van HR-managers bij de grootste bedrijven en instellingen van Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken. Directe aanleiding voor de oprichting was een nijpend gebrek aan inzicht in de kwaliteit van het aanbod aan bedrijfsopleidingen. Niet zo vreemd, als u bedenkt dat er tienduizenden opleidingen, trainingen enzovoort worden aangeboden door ruim 8.500 organisaties. Inmiddels voorziet Cedeo als strikt onafhankelijke instantie in de behoefte aan inventarisatie en kwaliteitswaarborging bij de inkopers van opleidingen en andere HR-diensten.

Uitgegroeid tot eigentijds HR-kenniscentrum

Sinds 1997 wordt de Cedeomethodiek ook toegepast voor de certificering van aanbieders van organisatieadvies, wervings- en selectiediensten, uitzendbureaus en andere aanbieders van HR-diensten. Zo groeide Cedeo uit tot hét kenniscentrum op het gebied van HR-trends, onderzoeksmethoden, auditing en kwaliteitsverbetering. En de Cedeo-erkenning tot dé erkenning voor de hele Nederlandse HR-sector.

Dit doet Cedeo voor u:

  • Cedeo fungeert als strikt onafhankelijke certificerende instantie voor aanbieders van opleidingen, cursussen, trainingen en andere HR-diensten.
  • Cedeo certificeert op basis van periodiek klanttevredenheidsonderzoek met een positieve afsluiting.
  • Heeft u een Cedeo-erkenning ontvangen, dan mag u dit in al uw communicatie-uitingen uitdragen.
  • Als Cedeo-erkende aanbieder wordt u opgenomen in het Cedeo-erkend Register, dat wordt beheerd en gecontroleerd door de Stichting Cedeo.
  • Elke nieuwe of vernieuwde Cedeo-erkenning wordt gepubliceerd in vakbladen en/of andere geëigende kanalen.
  • Cedeo geeft voorlichting over en bevordert de status van de Cedeo-erkenning als kwaliteitskeurmerk voor de gecertificeerde organisaties.